NIEUWS

01
mei

Mail aan Vrienden Ondernemers

Op 1 mei is de mail aan alle Vrienden Ondernemers verstuurd met de festivalconcertinformatie. Voor het concert op de zaterdagmiddag hoeven de ondernemers zich niet aan te melden. Ondernemers die het Gospelconcert voor genodigden op de zondag willen bijwonen graag aanmelden via info@vriendenbredajazzfestival.nl

28
apr

Vriendenconcert tijdens het festival

Beste Vrienden,

Voor onze financiële bijdragen aan het festival wordt ons een concert aangeboden op zaterdagmiddag 12 mei. Voor u treedt een Festival Surprise Band op in de De Avenue (Waterstraat). De zaal opent om 14.00uur. Het concert kent twee sets en duurt van 14.30 – 16.30uur.

De Festival Surprise Band bestaat ook dit jaar weer uit een keur van solisten. Keesjan Hoogeboom (tp)(NL); Engelbert Wrobel (reeds) (DE); Chris Hopkins (reeds) (DE); Bert Boeren (tb) (NL); Dirk van der Linden (g)(BE); Nick Parrott (b) (AU); Guillaume Nouaux (dr)(FR).

04
apr

Mede mogelijk gemaakt door de Vrienden

Beste Vrienden,

Onze bijdrage dit jaar maakt het optreden mogelijk van Les Chauds Sept Du Père Morel 

Deze band uit Frankrijkt treedt op zaterdagavond 12 mei op in de Lutherse Kerk van 20.30 – 22.30uur. De kaarten voor dit concert zijn uitverkocht.

 

 

04
apr

Vriendenmiddag 25 maart 2018

Met ongeveer 100 aanwezigen werd het weer een hele mooie jazzmiddag. Als Vrienden en Vrienden Ondernemers hebben wij bij u € 5000,- opgehaald en toegezegd aan het festival. Bart Wouters dankt u allen hartelijk en heeft vervolgens voor ons een tip van de sluier opgelicht. Het 48ste festival belooft weer een spektakel te worden. De middag werd muzikaal ingevuld door Antoine Trommelen die samen met Harry Kanters de Nederlandse inbreng vertegenwoordigde van een verder internationaal gezelschap bestaande uit Karel Algoed op bas en Frederik van den Berghe op drums (beide uit België) en twee Franse geweldenaren. Op trompet Malo Mazurie en Michel Pastre op tenorsax. Jazz at the Philharmonic herleefde weer in de Avenue op 25 maart 2018!

01
okt

Foppe Kooistra overleden

Vriend onder de Vrienden Foppe Kooistra is maandag 25 september overleden. Bijna twee maanden geleden kondigde hij zelf via Facebook zijn afscheid van deze wereld aan (When I Leave This World Behind). Net opgeknapt na een ander operatie kwam dat bericht wel hard aan. Vele Vrienden hebben hierop gereageerd. Kort na zijn laatste verjaardag is hij in eigen kring overleden.

Foppe laat een onuitwisbare herinnering achter. Als mens en als jazzliefhebber met camera in de aanslag en met oog voor detail. Voor de Vrienden was Foppe de huisfotograaf. We gaan hem missen, maar vergeten doen we hem niet. Namens de Vrienden hebben wij onze deelneming betuigd aan zijn vrouw, kinderen en kleinkind.